Rejsegilde for en blandet by i Bellakvarter

I dag var der rejsegilde for anden etape af Skyttehusene, fsb’s byggeri i Bellakvarter. Skyttehusene bliver én boligafdeling med flere placeringer. Og det er netop pointen.

Foto  Birgitte Thorsen

Skyttehusene ligger i Bellakvarter på Bellacenterets nedlagte parkeringsplads i Ørestad. Vi er med andre ord ikke mange metrostop fra stenbroen, hvis byggestil har inspireret arkitekturen her i en af byens nye bydele. Husene bliver ikke så høje som man ellers ser det i Ørestad, til gengæld bliver de tættere med grønne områder trukket ind mellem husene.

Og så er det en blandet bydel. Her bliver en femtedel af boligerne almene, det er dem fsb bygger. Resten af boligerne bliver en blanding af ejer-, andels- og private lejeboliger. Og de ligger ikke opdelt efter boligtype.

En by med plads til mange forskellige mennesker
Den politiske vilje i København til at blande byen, så vi ikke klumper os sammen efter indtægt, er afspejlet i den måde Bellakvarter bliver bygget på. Og det udtrykte fsb’s formand Steen Søndergaard stor tilfredshed over:

-Vi ryster posen her i Bellakvarter. fsb’s boliger fordeles i blokke rundt om på området blandt de andre boformer. Vi placerer ikke de 217 almene familieboliger og 22 særligt små og billige boliger, vi skal bygge, ét sted i Bellakvarter, sagde Steen og fortsatte,

 - en by med plads til mange forskellige mennesker med mange forskellige indkomster, uddannelser og jobs er med til at gøre hverdagen i boligområderne spændende.

Denne etape har forventet indflygning i sommeren 2018. Første etape forventes klar til indflytning i marts 2018.

Læs mere om Bellakvarter

Læs mere om Skyttehusene

03. oktober 2017 | Af Marianne Bjerborg, mab@fsb.dk